Blinken, Mısır Ziyaretinde Hamas-İsrail Ateşkesi İçin Uluslararası Baskıyı Arttırdı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Mısır'da Hamas ile İsrail arasında ateşkes için görüşmelerde bulundu. Blinken, Hamas'ı ateşkesi ihlal etmekle suçlayarak uluslararası baskı çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Sisi ile yapılan görüşmede ise Gazze'ye insani yardım konusunda işbirliği vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ortadoğu'da Hamas-İsrail ateşkesi için Mısır ziyaretinde bulundu. Hamas'ı ateşkese uymamakla suçlayarak uluslararası baskı çağrısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ortadoğu ziyareti kapsamında bugün Kahire'ye gitti. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile bir araya gelen Blinken, İsrail ile Hamas arasında ateşkese varılması için yapılan görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Blinken, Gazze'deki ateşkesin tek taraflı olarak Hamas tarafından ihlal edildiğini öne sürdü ve Mısırlı yetkililerin Hamas ile iletişim halinde olduğunu belirtti.

Blinken, bölge liderlerine seslenerek, "Eğer ateşkes isteniyorsa, Hamas'a baskı yapılması gerektiğini" ifade etti ve "Gazze'de savaş sonrası planlar yapmak eleştirilmemeli" dedi.

Hamas'ın eylemlerini "son derece olumsuz" olarak nitelendiren Blinken, "Amerikan rehineler dahil herkesin güvenliğini sağlamanın ve sivil kayıpları en aza indirmenin en iyi yolunun bu ateşkes teklifi olduğunu" belirtti.

Cumhurbaşkanı Sisi ise Gazze'ye insani yardımın engellerinin kaldırılması için uluslararası çabaların önemine dikkat çekti.

Görüşme sonrasında Sisi ve Blinken'ın, Gazze'de ateşkese varmak ve rehine değişimi için ortak çabalarını yoğunlaştırma konusunda anlaştığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.