Blinken'dan İsrail-İran geriliminde telefon görüşmesi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün ve İngiltere dışişleri bakanlarıyla bir araya geldi. Blinken, Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimi azaltma çabaları için Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a teşekkür etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a ek olarak Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün ve İngiltere dışişleri bakanlarıyla İsrail-İran gerilimi hakkında son durumu değerlendirdi ve ABD'nin bölgedeki tansiyonun yükselmesini istemediği mesajını iletti.

GERGİNLİĞİ AZALTMA ÇABALARI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Blinken'ın telefon görüşmeleriyle ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Buna göre, Blinken, Türkiye'nin Orta Doğu'daki gerginliği azaltma çabalarını takdir ederek Fidan'a teşekkür etti ve ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını vurguladı.

Blinken, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün ve İngiltere dışişleri bakanlarıyla gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde İsrail-İran geriliminin mevcut durumunu değerlendirirken, "ABD'nin bölgede daha fazla gerginlik istemediği" mesajını paylaştı.

ABD'nin İsrail'in güvenliğine hassasiyetle yaklaştığını belirten Blinken, ilerleyen süreçte bölgedeki diğer ülkelerle yakın bir koordinasyon içinde olacaklarını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması