Blinken'dan katledilen Türk aktivist açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye doğumlu Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin Batı Şeria’daki protestoda İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye doğumlu Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin Batı Şeria’daki bir protesto sırasında İsrail askerleri tarafından başından vurularak hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Blinken, Santo Domingo, Dominik Cumhuriyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin olayın gerçeklerini ortaya çıkarmaya kararlı olduğunu vurguladı. "Gerçekleri öğrenmeye odaklanmış durumdayız," diyen Blinken, "Aldığımız tüm önlemler bu gerçeklere dayanacak. Öncelikle, ne olduğunu tam olarak anlamamız gerekiyor, ardından gerekli sonuçları çıkaracağız," ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?


Eygi, Nablus civarındaki Beita kasabasında, İsrail yerleşimlerinin genişlemesine karşı düzenlenen bir protestoya katılmıştı. Protesto sırasında başından vurularak ağır yaralanan Eygi, hastanede yaşamını yitirdi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), açılan ateşin "şiddet eylemlerinin ana tetikçisi" tarafından gerçekleştirildiğini ve askerlerin operasyonları sırasında tehdit altında olduğunu belirtti.

Protestoya katılan aktivist Jonathan Pollak, Eygi’nin vurulduğu sırada iki el ateş edildiğini ve askerlerin bir çatıda nişan aldığını ifade etti. IDF, bir yabancı uyruklu kişinin ölümüne ilişkin raporları incelediklerini ve olayın koşullarını araştırdıklarını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.