Bloomberg'in Asgari Ücret Analizi: Dikkat Çeken Tespitler

Türkiye’de 2025 yılında asgari ücrete yapılacak zam oranı kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, Bloomberg'den dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Haberde, Türkiye'nin mevcut ekonomik durumu ve enflasyonla mücadele kapsamında asgari ücret artışının ne olması gerektiği üzerinde duruldu.

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, 2025 yılında yapılacak zam için gün sayarken, Bloomberg asgari ücrete ilişkin dikkat çekici bir değerlendirmede bulundu.

Bloomberg'in değerlendirmesine göre, "Asgari ücret artışının Merkez Bankası’nın enflasyon tahminleriyle uyumlu tutulması, yatırımcılara Türkiye’nin enflasyonu kontrol altına alma konusundaki kararlılığını gösterecektir" ifadesi kullanıldı.

Deutsche Bank analistleri Christian Wietoska ve Yiğit Onay ise, "Yüzde 30’un üzerindeki herhangi bir artış, Merkez Bankası’nın enflasyon hedefine ulaşmasını zorlaştırabilir. Tüketicilerin alım gücünü desteklemekle birlikte enflasyon üzerindeki yukarı yönlü baskıyı sınırlamak için yüzde 25 civarında bir artış muhtemelen en uygun seçenek olacaktır" şeklinde bir değerlendirme yaptı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.