BM: Gazze Şeridi’nde Nüfusun Yüzde 90’ı Savaş Nedeniyle Göç Ettirildi

BM, Gazze'deki nüfusun yüzde 90'ının savaş nedeniyle yerinden edildiğini duyurdu: OCHA başkanı Andrea De Domenico, savaşın başlamasından bu yana 1.9 milyon kişinin en az bir kez yerinden edildiğini ve umutlarının giderek azaldığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başlamasından bu yana Gazze Şeridi'ndeki nüfusun ortalama yüzde 90'ının en az bir kez yerinden edildiğini açıkladı. OCHA başkanı Andrea De Domenico, 1.9 milyon kişinin yerinden edildiğini ve insanların sürekli olarak zor durumda kaldığını belirtti.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başlamasından bu yana Gazze Şeridi'nin nüfusunun ortalama yüzde 90'ının en az bir kez yerinden edildiğini duyurdu. BM ajansının başkanı Andrea De Domenico, Çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze'deki 1.9 milyon kişinin yerinden edildiğini belirtti. De Domenico, "Gazze Şeridi'ndeki her 10 kişiden dokuzunun Ekim ayından bu yana en az bir kez, hatta maalesef bazıları 10 kez yerinden edildiğini tahmin ediyoruz" dedi.

De Domenico, daha önce 1.7 milyonluk bir tahminleri olduğunu, ancak Refah'ta yaşanan operasyonlar ve bu operasyona bağlı ilave göçlerle bu sayının arttığını açıkladı. Ayrıca, kuzeydeki operasyonlar nedeniyle de insanların taşındığını belirtti. "Bu rakamların arkasında korkuları ve şikayetleri olan insanlar var. Muhtemelen hayalleri ve umutları da vardı; ne yazık ki bugün bu umutlar giderek azalıyor" şeklinde konuşan De Domenico, son dokuz ayda insanların bir masa oyunundaki piyonlar gibi hareket ettirildiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.