BM Genel Sekreteri Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde Afrika'nın Daimi Üye Olmamasını Eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Afrika kıtasının BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) daimi üye olmamasını eleştirdi. Guterres, yaptığı açıklamada, BMGK'nın yapısının değişmesi gerektiğini ve bu değişikliklerin özellikle Afrika'nın temsilini güçlendirmesi gerektiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Afrika'nın hala tek bir daimi üyeye sahip olmasını eleştirdi. Guterres, "Afrika'nın BMGK'de hala tek bir daimi üyeye sahip olmamasını nasıl kabul edebiliriz? Eylül ayındaki zirve, küresel yönetişim reformlarını değerlendirmek ve güveni yeniden inşa etmek için bir fırsat olacaktır." ifadelerini kullandı.

GUTERRES, GAZZE'DE ATEŞKES ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Guterres, "Acil insani ateşkes ve tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrımdan vazgeçmeyeceğim." ifadesini kullanarak Gazze'ye yönelik ateşkes çağrısını yineledi.

Ayrıca, Guterres, Gazze'deki acil durumu vurgulayarak "Acil insani ateşkes ve tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrımdan vazgeçmeyeceğim." diyerek Gazze'ye yönelik ateşkes çağrısını yineledi. Gazze'deki insani krizin son bulması gerektiğini belirten Guterres, "Gazze'de insanlar sadece bombalar ve mermiler nedeniyle değil, aynı zamanda gıda ve temiz su eksikliği, elektriksiz ve ilaçsız hastaneler nedeniyle de ölüyor. Buna bir son verilmelidir." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Suudi Arabistan Kralı Selman'a akciğer iltihabı teşhisi konuldu
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yaşamını yitirdi
Moda devi iflas etti 1500 kişi işinden olacak!
Kanada istihbaratından TikTok uyarısı geldi!
Gazze'de İsrail'in Sınır Kapılarını Kapatmasıyla İnsani Kriz Derinleşiyor