BM Gözetleme Kulesi İsrail Tankından Gelen Ateşle Vuruldu!

Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL), İsrail'e ait Merkava tankının, BM'nin gözlem kulesine ateş açtığını bildirdi. Olay, bu sabah Kafer Kela çevresindeki bir askeri mevzide meydana geldi.

Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL), İsrail'e ait Merkava tankının, BM'nin gözlem kulesine ateş açtığını bildirdi. Olay, bu sabah Kafer Kela çevresindeki bir askeri mevzide meydana geldi ve gözlem kulesinde hasar oluştu. UNIFIL tarafından yapılan açıklamada, "Bir kez daha BM noktalarına doğrudan ve kasıtlı saldırı düzenlendiğini görüyoruz" ifadelerine yer verildi.

TANK ATEŞ AÇTI

Açıklamada, barış gücü askerlerinin, İsrail ordusuna ait Merkava tipi tankın gözetleme kulesine ateş açtığını gözlemledikleri belirtildi. Olay sonucunda iki kamera tahrip olurken, kulede de önemli hasar meydana geldi. UNIFIL, bu tür saldırıların uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı ve bu durumun kabul edilemeyeceğini ifade etti.

YETKİLİLERDEN UYARI

UNIFIL, özellikle İsrail ordusuna ve tüm aktörlere, BM çalışanları ile mallarının güvenliğini sağlama yükümlülüklerini hatırlatarak, BM tesislerinin dokunulmazlığına her zaman saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Saldırıda BM askerlerinin yaralanıp yaralanmadığına dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Bu olay, bölgedeki gerginliğin arttığı bir dönemde gerçekleşti. Geçmişte de benzer saldırılarla karşılaşan BM Barış Gücü, bu tür eylemlerin barış sürecine zarar vereceği uyarısında bulundu. Olay, uluslararası kamuoyunda endişe yaratırken, Birleşmiş Milletler'in bölgede yürüttüğü çalışmaların güvenliği konusundaki endişeleri yeniden gündeme taşıdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.