BM İnsan Hakları Komiseri: Türkiye'deki intikam isteği dizginlenmeli

BM’nin insan haklarından sorumlu en üst düzey yetkilisi olan El Hüseyin, Reuters'a yaptığı açıklamada, Türkiye'de demokratik yollarla seçilmiş hükümeti devirmeye çalışan darbecilere karşı gerekli adımların atılması gerektiğini,...

BM’nin insan haklarından sorumlu en üst düzey yetkilisi olan El Hüseyin, Reuters'a yaptığı açıklamada, Türkiye'de demokratik yollarla seçilmiş hükümeti devirmeye çalışan darbecilere karşı gerekli adımların atılması gerektiğini, fakat gözaltılar ve görevden uzaklaştırmaların boyutu hakkında endişe duyduğunu söyledi. Zeid, Türkiye'de gözaltına alınanların işkenceye uğradığı ve kötü muamele gördüğüne dair kendisine bazı iddialar ulaştığını ve bağımsız gözlemcilerin ülkeyi ziyaret etmesi için çabaladığını belirtti.

Zeid, "Anlatmamız gereken şey intikam isteğinin üstesinden gelinmesi ve uygun prosedürlerin ve adil yargılama sürecinin garantisinin verilmesi gerektiği" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamada 16.000 kişinin tutuklandığını ve 6.000 kişi hakkında da işlemlerin devam ettiğini söylemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Takmayan trafiğe çıkamayacak: Araçlarda TTB zorunluluğu geliyor
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, 6 Mayıs 1972'de neden idam edildi?
Kayseri'nin KAYBİS Projesi Uluslararası Akıllı Ulaşım Zirvesinde İlgi Odağı Oldu
Kayseri'de Yoğun İlgi: 11. Yeşilay Bisiklet Turu Tamamlandı
Sındırgı'da Yeni Terminal Projesi Tamamlanma Aşamasında