BM, İsrail'i Gazze'deki Çocuklara Zarar Veren Ülkeler ve Gruplar Listesine Ekledi

BM, Gazze'deki çocuklara zarar veren ülkeler ve gruplar listesine İsrail'i ekledi. BM Genel Sekreteri Guterres'in kararı, İsrail'in çabalarına rağmen alındı. Gazze'de her 10 dakikada bir çocuk ölüyor veya yaralanıyor.

BM'nin kararıyla İsrail'in Gazze'deki çocuklara zarar veren ülkeler ve gruplar listesine eklenmesi, uluslararası toplumda önemli bir gündem maddesi haline geldi. Gazze'de yaşanan trajik durum, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor.

Birleşmiş Milletler'in (BM), Gazze Şeridi'ndeki çocuklara zarar veren ülkeler ve gruplar listesine İsrail'i eklemesiyle ilgili haberlerin kaynağını İsrail National News'ten öğreniyoruz. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, bu adımı İsrail'in Washington'daki askeri ataşesine ilettiği belirtiliyor. Guterres'in, İsrail'i "çatışma bölgelerindeki çocuklara zarar veren ülkeler ve örgütlerin" yer aldığı kara listeye dahil etme kararı aldığı ifade ediliyor.

Bu adım, İsrail'in bu durumu değiştirmeye yönelik çabalarının başarısızlıkla sonuçlandığını gösteriyor. Gazze'deki son durum ise oldukça üzücü. 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda binlerce sivil hayatını kaybetti ve binlercesi yaralandı. BM raporlarına göre, Gazze'de her 10 dakikada bir çocuk ya öldürülüyor ya da yaralanıyor.

Ancak belirtilmelidir ki, raporda İsrail devletinin adı açıkça geçmeyecek, ancak "İsrail ordusu" olarak tanımlanacak. Bu tür olaylarda tarafsız ve güvenilir kaynaklardan bilgi almak önemlidir.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.