BM KDHC Büyükelçi Yardımcısı: ''Her an nükleer savaş çıkabilir’

Birleşmiş Milletler üyesi ülkeleri uyaran Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC), ABD’nin ülkelerine karşı düzenleyeceği askeri bir harekata kesinlikle karışmamaları gerektiğini vurguladı.Birleşmiş Milletler’in KDHC Elçisi...

Birleşmiş Milletler üyesi ülkeleri uyaran Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC), ABD’nin ülkelerine karşı düzenleyeceği askeri bir harekata kesinlikle karışmamaları gerektiğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler’in KDHC Elçisi Yardımcısı Kim In-Ryong'un açıklamasında, üçüncü ülkelerin "böyle bir harekata karışmadıkları sürece güvende olacaklarını" söyledi.

BM Genel Kurul'unda bir komite için nükleer silahlarla ilgili tartışmaya yönelik hazırlanan açıklamanın bu bölümünü Ryong’un, genel kurulda sesli bir şekilde okumadığı belirtildi.

BM Elçisi Yardımcısı açıklamasında, BM Genel Kurulu'nun silahsızlanma komitesinde Kore Yarımadası'ndaki durumun "sonucu belli olmaya bir noktaya geldiğini’’ ve "Her an bir nükleer savaş çıkabilir" şeklinde konuştu.

ABD'nin 1970'lerden bu yana  "bu derece aşırı ve doğrudan nükleer tehdidine" maruz kalan tek ülkenin Kore olduğunu belirten Ryong, ülkenin kendini savunma amacıyla nükleer silaha sahip olmasını savundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!