BM Türkiye'den orman yangınları için başsağlığı mesajı

BM Türkiye Ekibi yayımladığı mesajda Türk halkı ve Türk Hükümetine başsağlığı dileklerini iletti. BM Türkiye ekibi, dünya çapında bir iklim krizi afet dalgasının yaşandığına dikkat et çekti.

Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye ekibi, Türkiye'de yaşanan orman yangınları sebebiyle yaşanan can ve mal kayıplarından dolayı Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine başsağlığı mesajı yayımladı.

BM Türkiye ekibi, yayımladığı mesajda yangınlar sebebiyle yaşamını yitiren insanlar ve tahrip olan doğa için derin üzüntü içerisinde olduğunu ifade etti. BM Türkiye ekibi ayrıca yangınların Artvin'deki sel felaketinden sonra olduğunu ve tüm dünyada iklim kaynaklı afetler yaşandığını dile getirdi.

Dünya çapında olan iklim kaynaklı afet dalgasının, Glasgow'da düzenlecek olan BM İklim Değişikliği Konferası'ndan birkaç ay önce olduğunu hatırlattı ve tüm ülkeleri ve insanları iklim değişikliği için acil mücadeleye çağırdı.

BM Türkiye ekibinin yayımladığı mesaj şöyle:

"Türkiye ve diğer birçok yerde yaşanan ve can ve mal kayıplarının yanı sıra doğanın da tahrip olmasına yol açan orman yangınlarından dolayı derin üzüncü duyuyoruz.

Orman yangınlarında yaşamlarını yitirenlerin acılı ailelerine, Türk halkına ve Türk Hükümetine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Ayrıca yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Daha önceki doğal afetler sonrasında olduğu gibi Türk Hükümetinin yangınlardan etkilenen kesimlerin ihtiyaçlarını karşılayacağından eminiz.

Söz konusu yangınlar, Artvin'deki yıkıcı selden kısa bir süre sonra ve tüm dünyada iklim kaynaklı afet dalgasının yaşandığı bir dönemde meydana geliyor. Bu olaylar, Glasgow’da düzenlenecek BM İklim Değişikliği Konferansı’ndan birkaç ay önce, bize tüm ülkelerin ve insanların iklim değişikliğiyle acil olarak mücadeleyi hızlandırması gerektiğini hatırlatıyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çevre Haberleri

İmar affı katliama davet belgesidir
Bu bölge er geç depremle sınanacak
Bakanlık onay verirse 3 ilde binlerce ağaç kesilecek
Kaz Dağları tehdit altında: Arka kapı arıyorlar
Kanal İstanbul projesi güzergâhında bir haftada 10 milyar TL’lik ihaleye çıkıldı