BM Uyarıyor: Güvensiz Gıdalar Her Gün Milyonları Hastalandırıyor

BM Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında Branca, 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü'nde küresel bir endişe dile getirdi. Güvenli olmayan gıdaların her gün 1,6 milyon insanı hastalandırdığını belirtti ve özellikle çocuklarda görülen hastalıkların %40'ının bu sebeple olduğunu vurguladı.

BM Cenevre Ofisi'nden Branca, 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü dolayısıyla yapılan basın toplantısında küresel gıda güvenliği konusunda uyarılarda bulundu. Güvenli olmayan gıdaların her gün milyonlarca insanı hastalandırdığını ve özellikle çocuklarda bu durumun ciddi bir sorun olduğunu vurguladı.

Branca, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü'nü değerlendirdi.

"Güvenli olmayan gıdalar sebebiyle dünya genelinde tahminen her gün 1,6 milyon insan hastalanıyor," diyerek başlayan Branca, gıda kaynaklı hastalıkların %40'ının 5 yaşın altındaki çocuklarda görüldüğünü ifade etti.

Küresel gıda tedarikinin giderek birbirine bağlandığını vurgulayan Branca, güvenli olmayan gıdanın yerel bir sorundan uluslararası bir acil duruma hızla dönüşebileceğini belirtti.

"Dünyanın birçok yerindeki insani krizler gıda güvenliğini tehlikeye atıyor. Ancak gıda güvenliği sağlandığında beslenme ihtiyaçlarını karşılayabiliriz," şeklinde devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.