BM'den 7 Ekim sonrası için 'Gazze' raporu geldi: Nüfusun yüzde 90'ı yerinden edildi!

Birleşmiş Milletler ajansı OCHA, Gazze'deki savaşın başından bu yana nüfusun yaklaşık %90'ının yerinden edildiğini açıkladı. OCHA'nın verilerine göre, İsrail işgali sürecinde yaklaşık 1,9 milyon Filistinlinin yer değiştirdiği ve çoğunun birçok kez göç etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ajansı (OCHA) verilerine göre, Gazze Şeridi'nde İsrail saldırıları sonrasında yaşananlar nedeniyle nüfusun büyük bir çoğunluğu yerinden edildi.

OCHA Başkanı Andrea De Domenico, Ekim ayının başından bu yana Gazze'de yaşayan her 10 kişiden 9'unun en az bir kez yerinden edildiğini açıkladı. Gazze'de yaşayan yaklaşık 1,9 milyon kişinin yerinden edilmiş olduğu tahmin ediliyor. Domenico, bu süreçte insanların sürekli olarak yer değiştirdiğini ve bazılarının birkaç kez hatta onlarca kez yerinden edildiğini vurguladı.

İNSANİ KRİZ VE İSRAİL OPERASYONLARI

Gazze Şeridi, İsrail'in askeri operasyonları nedeniyle derin bir insani krizle karşı karşıya. OCHA raporuna göre, bölge İsrail saldırıları sonucu ikiye bölünmüş durumda. Kuzey bölgesinde kuşatma altında yaşayan 300-350 bin kişinin güneye gitme imkanının olmadığı belirtiliyor.

OCHA Başkanı, Gazze'de yaşayan insanların son dokuz ay içinde sürekli olarak yer değiştirdiğini ve bu durumun insanların umutlarını ve hayallerini yok ettiğini vurguladı. İsrail'in askeri operasyonları ve kuşatma altındaki yaşam koşulları, Gazze halkının günlük yaşamını ciddi şekilde etkiliyor.

ULUSLARARASI MÜDAHALE VE İNSANİ YARDIMLARA GİRİŞ İZNİ YOK

Savaşın başlangıcından bu yana, yaklaşık 110 bin Filistinlinin Gazze'den ayrıldığı ancak mayıs ayında başlayan operasyonlar ve Refah Sınır Kapısı'nın İsrail kontrolüne geçmesiyle geçişlerin durduğu bildirildi. Bu durum, bölgedeki insani yardım ihtiyacını ve uluslararası müdahale gerekliliğini daha da artırmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.