BM'den Gazze raporu: 4 yıldaki bütün savaşlardan fazla çocuk öldü

BM'nin Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Genel Komiseri Lazzarini, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında ölen çocuk sayısının dünya genelindeki son 4 yıldaki savaşlarda ölen çocuk sayısını aştığını açıkladı.

"İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARINDA ÖLDÜRÜLEN ÇOCUK SAYISI DÜNYADA SON 4 YILDAKİ SAVAŞLARIN TOPLAMINI GEÇTİ"

BM'nin Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Genel Komiseri Lazzarini, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında ölen çocuk sayısının dünya genelindeki son 4 yıldaki savaşlarda ölen çocuk sayısını aştığını açıkladı.

"BU ÇOCUKLAR ÜZERİNDE YÜRÜTÜLEN BİR SAVAŞ"

Lazzarini, paylaştığı istatistikleri "sarsıcı" olarak nitelendirerek, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının çocuklar üzerinde yürütülen bir savaş olduğunu vurguladı.

"ATEŞKES İÇİN ÇAĞRI"

UNRWA Genel Komiseri, Gazze'de öldürülen çocuklar için derhal ateşkes yapılması çağrısında bulunarak uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Genel Komiseri Lazzarini, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında hayatını kaybeden çocuk sayısının şok edici bir seviyeye ulaştığını ortaya koydu. 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarının hedefindeki Gazze Şeridi'nde öldürülen çocuk sayısının, son 4 yılda dünya genelinde yaşanan savaşlarda ölen çocuk sayısını aştığına dikkat çeken Lazzarini, bu istatistikleri "sarsıcı" olarak niteledi.

Lazzarini'nin paylaştığı grafik, son 4 yıldaki savaşlarda öldürülen çocuk sayısının 12 bin 193 olduğunu gösterirken, Gazze'de 7 Ekim'den 29 Şubat'a kadar öldürülen çocuk sayısının ise 12 bin 300'ün üzerinde olduğunu gösterdi. Genel Komiser, bu çocuklar üzerindeki şiddetin acil bir şekilde durdurulması ve ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulunarak uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Lazzarini'nin vurguladığı gibi, bu çocuklar için acil bir çözüm bulunması, insanlık adına önemli bir sorumluluk taşıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak