BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"

New York'taki BM Genel Merkezi'nde düzenlenen günlük basın toplantısında, Skau, Gazze'deki insani durumla ilgili soruları cevapladı. Skau, Gazze'deki durumla ilgili raporlara atıfta bulunarak, "eğer önemli bir değişiklik olmazsa, mayıs ayında bir kıtlıkla karşılaşılacağını" belirtti.

New York'taki BM Genel Merkezi'nde düzenlenen günlük basın toplantısında, Skau, Gazze'deki insani durumla ilgili soruları cevapladı.

Skau, Gazze'deki durumla ilgili raporlara atıfta bulunarak, "eğer önemli bir değişiklik olmazsa, mayıs ayında bir kıtlıkla karşılaşılacağını" belirtti.

"Evvet, bir artış ve ilerleme var ancak bu yeterli değil. Daha fazla hacim, ürün çeşitliliği ve gerçek bir tutarlılık gerekiyor" diyerek, yardımların günde üç kez değil, günlük olarak yapılması gerektiğini vurguladı.

"Hala kıtlığa doğru gidiyoruz. Kıtlığı önlemek için gereken paradigma değişikliğini henüz görmedik." ifadesini kullanan Skau, Refah'ta muhtemel bir askeri operasyonunun, gıda ulaşımına vereceği zararla ilgili "ciddi kaygılarını" ifade etmiş bulundu.

"YARDIMLARI DAHA ÖNGÖRÜLEBİLİR VE SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GETİRMEMİZ GEREKİYOR"

Skau, İsrail hükümetinin nisan ayının başında Gazze'deki sivillere gıda yardımlarının daha etkin bir şekilde ulaştırılması yönünde verdiği taahhütleri memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, bunun sürekli olması gerektiğini vurguladı.

Bu taahhütleri kesinlikle memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Skau, "Bazıları kısmen gerçekleşti, bazıları ise devam ediyor. Bölgeye yönlendirebildiğimiz yardımlarda bir artış gözlemledik. Kuzey'e ulaşım konusunda da bazı ilerlemeler sağlandı" dedi.

Skau, şu anda Gazze'ye ulaşan yardımların "çok uzak araçların okyanusta bir damla kadar az olduğunu" belirtti.

"Bu yardımları daha öngörülebilir ve devamlı hale getirmemiz gerekiyor" diyen Skau, ihtiyaç sahibi topluluklara ulaşabilmek için "bir miktar bağımsız hareket etme" ihtiyacı duyduklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rio Grande do Sul'da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 154'e Yükseldi
Ebeveynlerin Akademik Beklentileri ve Cinsiyet Önyargısı: Yeni Araştırma Buluşları
Kim Jong-un Onaylı Yeni Balistik Füze Testi
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Çin'i Barış Görüşmelerine Katılmaya Davet Etti
Gazze'deki Cibaliye mülteci kampına Saldırı Düzenlendi