BM’den Gezi Parkı açıklaması!

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komiseri Michelle Bachelet, “Türk yetkililere, eleştirel ve muhalif sesleri ‘istikrarsızlaştırıcı olarak’ değil tam tersine sosyal diyaloğa katkı sunan bir değer olarak görmesi çağrısında...

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komiseri Michelle Bachelet, “Türk yetkililere, eleştirel ve muhalif sesleri ‘istikrarsızlaştırıcı olarak’ değil tam tersine sosyal diyaloğa katkı sunan bir değer olarak görmesi çağrısında bulunuyorum.” dedi.

Euronews’in haberine göre, Gezi eylemlerindeki rolleri nedeniyle suçlanan ve yapılan yargılamaları eleştiren Michelle Bachelet, “Son günlerde Gezi eylemleri nedeniyle “hükümeti devirmeye teşebbüs” suçundan yargılanan 16 sivil toplum aktivistin davası, uluslararası hukuk standartlarını karşılamayan diğer birçok yargılamanın bir benzerini oluşturuyor.” ifadesini kullandı.

'UYGUR BÖLGESİNE GİTMEK İÇİN BEKLİYORUM'

Doğu Türkistan’da yaşanan insan hakları ihlallerine değinen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komiseri Michelle Bachelet, Uygur bölgesinde devam eden kaybolma ve keyfi gözaltı raporlarını doğrulamak için Çin’e erişim yolları aradığını da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Gelibolu Ziyaretinde Vurgu: 'Türkiye'nin Yöneten Partisiyiz'
Özgür Özel'den Manisa Ziyareti: Seçim Başarısı ve Turizm Potansiyeli Üzerine Değerlendirmeler
Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi