BM'den Korkutan Rapor: Gazze'de Güvenli Alan Kalmadı!

Birleşmiş Milletler, İsrail'in Gazze'de 55 bölgeyi boşaltma talimatı verdiğini ve bu bölgelerin Gazze'nin yüzde 85'ini oluşturduğunu bildirdi. BM yetkilileri, yerinden edilmenin insani yardımları ve sosyal koruma mekanizmalarını olumsuz etkilediğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze'de 55 farklı yer için tahliye talimatı verdiğini ve bu bölgelerin Gazze'nin yüzde 85'ini kapsadığını duyurdu. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve bu tahliyelerin insani yardımları olumsuz etkilediğini belirtti. Dujarric, yerinden edilmenin özellikle kadınlar ve çocuklar üzerindeki sosyal koruma mekanizmalarını zedelediğini vurguladı.

BM'nin açıklamasına göre, tahliye emirlerinin Gazze'deki güvenlik durumunu daha da kötüleştirdiği ve insanlara yaşam alanı bırakmadığı ifade edildi. Ayrıca, Tulkerim Mülteci Kampı'nda yapılan değerlendirmelerde büyük zararlar gözlemlendi. Yaklaşık 500 yapının yıkıldığı, 200 kişinin yerinden edildiği ve temel hizmetlere erişimin engellendiği belirtildi. Batı Şeria'daki savaş taktikleri konusunda da endişeler dile getirildi.

Dujarric, Gazze Sağlık Bakanlığı'nın 7 Ekim-21 Ağustos arasında öldürülen Filistinlilerin yer aldığı 649 sayfalık listeyi yayımlamasını da değerlendirdi. Listenin çoğunluğunu kadınlar, çocuklar ve yaşlıların oluşturduğunu vurgulayan Dujarric, BM Genel Sekreteri'nin bu durumu bir "kırmızı bayrak" olarak değerlendirdiğini belirtti. BM'nin ateşkes talebini yinelediğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.