BM'den Netanyahu'nun Gazze Planına Eleştiri: İki Devlet Çözümüne Ters Düşüyor

BM, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun sunduğu Gazze planına eleştiri getirerek, uzun vadede iki devletli çözümün önemine vurgu yaptı. BM Sözcüsü Dujarric, planın Gazze halkının umutlarına aykırı olduğunu belirtti.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Netanyahu'nun planının henüz kabinede onaylanmadığını belirten Dujarric, BM'nin öncelikli olarak acilen ateşkes sağlanması, insani yardımın artırılması ve esirlerin koşulsuz serbest bırakılması çağrılarını yineledi.

GUTERRES: UZUN VADEDE İKİ DEVLET ÇÖZÜMÜ

Dujarric, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in güvenlik gereksinimlerini anladığını ancak uzun vadede çıkış yolunun iki devletli çözüm çerçevesinde gerçekleşmesi gerektiğini düşündüğünü vurguladı. BM kararları çerçevesinde bu çözümün hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Dujarric, aynı zamanda BM'nin, Gazze'deki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yönelik olumsuz söylemlerden derin endişe duyduğunu belirtti.

NETANYAHU'NUN PLANINA ELEŞTİRİ

Dujarric, Netanyahu'nun planıyla ilgili olarak, "Plan, bizim Gazze halkı için tüm ümit ettiklerimizle ve İsrail ile Filistin halkının yan yana yaşama ihtimaliyle ters düşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.