BMGK: Kafa kesseler de terörist değiller!

Rusya Suriye'de savaşan Ahraruş-Şam ve Ceyşül-İslam'ın terör örgütleri listesine alınması teklifi sundu. El Arabiya televizyonunun haberine göre, BM Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylama sonucunda Rusya'nın talebi ABD, İngiltere...

Rusya Suriye'de savaşan Ahraruş-Şam ve Ceyşül-İslam'ın terör örgütleri listesine alınması teklifi sundu. El Arabiya televizyonunun haberine göre, BM Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylama sonucunda Rusya'nın talebi ABD, İngiltere ve Fransa karşı olayları ile reddedildi.

Diplomatik kaynaklar, Ceyşül-İslam grubunun İsviçre'nin Cenevre şehrinde temsil edildiğine işaret ederek, söz konusu grupların terör listesine eklenmesi durumunda, Cenevre görüşmelerinin kilitleneceğine dikkat çekiyor.

Öte yandan herhangi bir grubun terör listesine eklenmesinin BM daimi ülkelerinin oy birliği ile karar almasını gerektiriyor.

Ahrar'uş Şam, bilindiği üzere El Kaide lideri Zevahiri'nin kişisel temsilcisi tarafından kurulan ve hem Ceyş-ül İslam'la hem de Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi ile Türkiye ve Suudi Arabistan'ın en büyük destekçisi olduğu Fetih Ordusunun liderliğini üstleniyor. Bu örgütler çok sayıda noktada çok sayıda katliama da imza atmış durumdalar. Örgüt propagandası kısa süre önceye kadar (son dönemde silah desteği alabilmek için bunu yapmıyorlar) işkence ve katliam görüntülerini birer propaganda malzemesi olarak kullanıyorlardı. 

Rusya 26 Nisan tarihinde BM Güvenlik Konseyi'ne, Ahraruş-Şam ve Ceyşül-İslam gruplarını terör listesine alınması teklifinde bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek
Bu Marka Maden Suyunu Sakın İçmeyin: İçinde Dışkı Tespit Edildi!
İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı