BMGK'de yapılan Kosova oturumunda gergin dakikalar yaşandı

BMGK'da gerçekleştirilen Kosova oturumunda, önce Kosova delegasyonu ve ardından Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'e ayrılan konuşma süreleri nedeniyle gerginlik yaşandı.

BMGK'de Dönem Başkanı Malta'nın BM Daimi Temsilcisi Vanessa Frazier, Kosova oturumunu başlatmadan önce kısa bir ara verdi. Frazier, oturumu başlatmadan önce Kosova delegasyonunun tamamının binaya girişine izin verilmediğini belirterek, protokol gereğince oturumun başlatılamayacağını ifade etti.

GERGİN ANLAR YAŞANDI 

Oturumun son dakikalarında Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'e ayrılan konuşma süresi de salonda gerilime neden oldu. Frazier, Vucic ve Osmani'ye sırasıyla 3'er dakika konuşma süresi ayrıldığını belirtti. Vucic'in itirazına rağmen Frazier, yardımcısının aynı fikirde olduğunu belirterek kararın geçerli olduğunu vurguladı.

KONUŞMA SÜRESİ GERGİNLİĞİ Oturumun son dakikalarında söz alan Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'e ayrılan konuşma süresi de salonda gerilime neden oldu. Dönem Başkanı Frazier, oturum süresinin aşılması gerekçesiyle Vucic ve Osmani'ye sırasıyla 3'er dakika konuşma süresi ayrılmasında fikir birliğine varıldığını söyledi. Vucic'in "Bu kabul edilmemişti ama önemli değil." ifadesinin ardından Frazier, "Kabul edildi. Yardımcım az önce aynı fikre vardığınızı söyledi. Onun yalancı gösterilmesini kabul etmeyeceğim." dedi ve tokmağını vurdu. Frazier'in Vucic'e 3 dakika konuşabileceğini yinelemesinin ardından Vucic, teşekkür ederek söz aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'deki hükümetten uyarı geldi: Kıtlık kabusu geri döndü!
Putin: Çin Ziyaretinde Ukrayna Krizini Değerlendirdi
ABD'den açıklama: "İsrail savunmasız bırakılmıyor"
2050'ye Kadar Beklenen Yaşam Süresi 5 Yıl Artacak: Sağlıkta Değişimler Gözlemleniyor
Sheppey Adası Hapishanesinde Zehir Skandalı: Mahkumlar Gardiyanları Zehirledi