BMW'de manuel devri bitiyor!: Artık tamamen otomatik olacak

Alman otomotiv devi BMW, artık manuel vites devrini sonlandırıyor! Bundan böyle artık BMW'nin tüm otomobillerinde yalnız otomatik vites olacak! BMW'den uyarı geldi...

Alman otomobil devi BMW, manuel vitesiyle bilinen ve insanlara bu özelliği sevdiren bir marka olarak tanınıyordu. Ancak şirketin yönetim kurulu üyesi Frank Weber, artık manuel araç üretmeyeceklerini açıkladı. BMW, maliyet ve satış değerlerini gerekçe göstererek manuel vitesli araç üretmenin artık mantıklı olmadığını belirtti.

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte otomotiv sektöründe birçok standart özellik değişiyor. Örneğin, hız sabitleme özelliği 2000 senesinde fantastik bir özellik olarak kabul edilirken, şu anda birçok B segment aracın boş paketinde bulunuyor. Otomatik vites ise son yıllarda birçok modelde standart hale geldi, hatta birçok üretici manuel vitesli araç üretimine son verdi.

BMW MANUEL VİTESLİ ARAÇ ÜRETİMİNİ NEDEN BIRAKIYOR?

BMW'nin yönetim kurulu üyesi Frank Weber, şanzıman seçenekleri mevzusunda önemli bir açıklama yaptı. Zaten birçok modelinde manuel vites seçeneğini kaldıran BMW, bu tercihinin arkasında manuel araç satışlarının üretim maliyetini karşılamadığını ifade etti. Weber, artık M serisinde dahi manuel vites seçeneği sunulmayacağını belirtti.

M2, M3, M4 ve Z4 M40i modellerinde hala manuel vites seçeneği sunan BMW, bu özelliğiyle gerçek BMW deneyimini sevenlere hitap etmeye devam ediyordu. Ancak Weber, maliyet-satış eğrisinin artık manuel vites üretimine izin vermediğini dile getirdi. BMW'nin piyasada daha çok otomatik ve 2000 cc'ye kadar araçlarıyla bulunduğu göz önüne alındığında, manuel vitesin rafa kaldırılmasıyla şirketin bu yönde bir strateji değişikliğine gittiği anlaşılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ABB, 2024 senesi için otopark ücret tarifesini belirledi
Anadolu Ateşi, 25. yaşını Beşiktaş Stadyumu’ndaki gösterileri ile kutlayacak!
Milyonlarca yatırımcının merak ettiği 10 kripto kanun teklifi sorusu
Finans uzmanı merak edilen o soruyu yanıtladı: "Ekonomi kötüyse AVM'lerde neden yer yok?"
Gıda sektöründe o ürüne kriz yaklaşıyor! A101 ve BİM'e hücum: Zam alarmı!