BMW’nin aracı nasıl renk değiştiriyor?

BMW tarafından tanıtılan yeni teknoloji özellikle ülkemizde sorun edilen boyalı araç algısını tümüyle değiştirebilir.

Her geçen gün üzerine koyarak gelişen teknoloji, bir taraftan günlük yaşantılarımızı daha kolay bir hale getirirken, öbür taraftan ise alışılagelmiş algılarımızın değişmenize vesile olabiliyor. CES 2022 fuarında dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan alman devi BMW tarafından yeni tanıtılan boya teknolojisi de buna mükemmel bir örnek.

Alman otomobil üreticisi BMW’nin CES 2022 fuarında tanıttığı ve “E ink” ismini verdiği boya teknolojisi sayesinde, aracın üzeri her biri bir insan saçı kalınlığında milyonlarca mikrokapsül ile kaplanıyor. Bu kapsüllerin negatif beyaz ve pozitif siyah yüklü pigmentler içerdiğini söyleyen Alman yetkililer, elektrik alanından güç alan mikrokapsüllerin beyaz, siyah ve gri renkleri arasında geçiş yapabildiğini belirtiyor.

Bu yeni teknolojinin özellikle kışın güneşin olduğu ancak havanın yeterince ısınmadığı zamanlarda, araçta siyah renge geçiş yaparak aracın ısısını arttırabileceği yazın sıcak günlerinde ise beyaz renge geçiş yapılarak araç ısısını düşürülebileceği düşünülüyor.

Bununla birlikte, söz konusu bu teknolojinin şu an için bir konsept model araç olan BMW iX üzerinde denendiği, buna bağlı olarak da E ink boya teknolojisinin de şu an için bir konseptten ibaret olduğu belirtiliyor. Bunun anlamı söz konusu teknolojinin bu haliyle hayat geçip geçmeyeceği muallak.

Muallak olan bir diğer konu ise, sonuçta hassas bir teknoloji olan bu yeni nesil boya teknolojisinin yazın kavurucu sıcaklarına, kışın dondurucu soğuklarına ve hepsinden de önemlisi insan kaynaklı (çizme, delme vb.) dış faktörlere ne derecede dayanıklı olduğu konusu. Hasar gören kısmın nasıl onarılacağı ve boyanacağı da en büyük merak konuları arasında.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar