Böbrek taşlarına neden olan 8 yaygın hata! Bu hatalardan kaçının

Dünya ortalamasının üzerinde olan Türkiye'de her 10 kişiden birinde görülen böbrek taşı problemi, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. İşte o konuya dair detaylar haberimizde!

Böbrek taşı problemi, Türkiye'de her 10 kişiden birinde görülme oranıyla dünya ortalamasının üzerinde bir sağlık sorunudur. Bu konuda bilgi veren Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Zeren, böbrek taşıyla mücadelede yapılan 8 önemli hataya dikkat çekti.

Prof. Dr. Sinan Zeren, böbrek taşı sorunu yaşayan kişilerin, bu rahatsızlığın nüksedebileceği konusunda uyararak, "Taş problemi yaşayanların sonraki 10 yıl içinde benzeri şeyleri tekrar yaşama ihtimali yüzde 50'dir. Bu nedenle, benzer yakınmaları olmasa bile düzenli kontrollerini yaptırmaları gerekir" şeklinde önemli bilgiler verdi.

Böbrek taşı oluşumunu tetikleyen 8 önemli hatanın başında yetersiz su tüketimi geliyor. Prof. Dr. Zeren, su tüketimindeki azalmanın idrarın konsantrasyonunu artırarak taş oluşumunu tetikleyebileceğini belirtti. Ayrıca, aşırı tuzlu beslenme, fazla protein alımı, kalsiyum ve oksalat içeren gıdaların aşırı tüketimi, obezite, hareketsiz yaşam tarzı, ailede böbrek taşı öyküsü olması ve aşırı C vitamini takviyeleri de böbrek taşı oluşumuna zemin hazırlayan diğer hatalar arasında yer alıyor.

Bu nedenle, böbrek taşı problemi yaşayan bireylerin, bu hatadan kaçınmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek adına uzman önerilerine uygun bir yaşam tarzını benimsemeleri gerekmektedir. Bu konuda düzenli kontrollerin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Sinan Zeren, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, yeterli su tüketimi, düzenli egzersiz ve uzman önerilerine uygun yaşam tarzının böbrek taşı oluşumunu önlemede önemli bir rol oynayabileceğini ifade etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Sağlıklı ve Lezzetli Bir Birliktelik: Kemik Sulu Yeşil Mercimek Çorbası!
Siz De Sürekli "Her Yerim Ağrıyor, Kolum Kalkmıyor" Diyenlerden Misiniz? Çareniz Bu Haberde!
Yaz aylarında cildinizi korumayı unutmayın
Selülit görünümünü azaltma yolları nelerdir?
Kanseri 7 Yıl Öncesinden Tespit Edebilen Yeni Kan Testi: Çığır Açan Keşif!