Bodrum açıklarında 60 düzensiz göçmen yakalandı!

Bodrum açıklarında, Sahil Güvenlik İHA ve Mobil Radarları tarafından tespit edilen lastik botlarda toplam 27 düzensiz göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik Botları, 9 yetişkin ve 28 çocuk ile 18 yetişkin ve 5 çocuğu kurtardı.

Bodrum açıklarında gerçekleştirilen operasyonlarda, Sahil Güvenlik İnsansız Hava Aracı ve Mobil Radarları tarafından tespit edilen lastik botlarda toplam 27 düzensiz göçmen yakalandı. Kurtarılan göçmenler, gerekli işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildi.

Sahil Güvenlik İnsansız Hava Aracı (İHA) tarafından Bodrum açıklarında tespit edilen lastik bot içerisindeki bir grup düzensiz göçmen için Sahil Güvenlik Botu (KB-114) harekete geçti. Müdahale sonucunda, hareket halindeki lastik bot durdurularak 9 yetişkin ve 28 çocuktan oluşan göçmen grup yakalandı.

Bodrum açıklarında yaşanan bir diğer olayda, Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-1) fiber karinalı bir lastik botta düzensiz göçmenleri belirledi. Görevli Sahil Güvenlik Botu (TCSG-31), hareket halindeki botu durdurarak 18 yetişkin ve 5 çocuğu yakaladı.

Karaya çıkarılan göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.