Bodrum'da Kaçak İnşaat Krizi: İmar Planı İhlali ve Yıkım Süreci

Bodrum'da 2015 yılında inşa edilen ve yapı ruhsatı bulunmayan bina, imar planında park ve spor alanı olarak geçiyor. Muğla Çevre Şehircilik Müdürlüğü, binanın yıkımı için Bodrum Belediyesi'ne yazı gönderdi.

Bodrum’da 2015 yılında belediye tarafından inşa edilen binanın yapı ruhsatının bulunmadığı ortaya çıktı. İlgili alan, imar planında park ve spor alanı olarak belirtiliyor.

Duvar'dan Selçuk Arslan'ın aktardığına göre, Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi’ne bu binanın yıkım işlemlerinin hızlandırılması için yazı gönderdi. 2015 yılında inşa edilen bu yapının kaçak olduğu belirlendi.

Söz konusu bina, dönemin Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon döneminde, Eskiçeşme Mahallesi 932 ada 1 parselin yanındaki spor tesis alanı ve park alanına inşa edildi. Bodrum Koruma Amaçlı Revizyon ve İlave İmar Planı’nda bu alanın park ve spor alanı olarak geçtiği, ancak 'tapu alanı' bulunmadığı kaydedildi. Kaçak yapı statüsündeki bu binanın imar affına dair herhangi bir belgesine de rastlanmadı.

Uzun süre boş kalan bina, 2022 yılında TÜRSAB Bodrum Temsilcilik Binası olarak kullanılmaya başlandı. Bodrum Belediyesi'ne binanın mevcut durumu hakkında sorular yöneltmemize rağmen, herhangi bir açıklama yapılmadı.

TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Maalesef, o konu hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.