Bodrum'daki festivalde horon saatlerce sürdü

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 8'inci kez düzenlenen Hamsi Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Bodrum'un tanıtımına önemli katkı sağlayan festival, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti. Etkinlik kapsamında yöresel lezzetlerin sunulduğu stantlar kurulurk

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen bu yıl 8'inci Hamsi Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında 3 ton hamsinin dağıtıldığı etkinlikte, katılımcıların ilgisi büyük oldu ve 100 metreden fazla kuyruk oluştu. Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Bodrum Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen festivalde, İskele Meydanı'nda mısır unuyla hazırlanan 3 ton hamsi tavalarda pişirilerek dağıtıldı.

HAMSİ KUYRUKLARI OLUŞTU

Ekmek arası hamsi yemek isteyenlerin oluşturduğu uzun kuyruk, etkinliğin en dikkat çeken detaylarından biriydi. Festival alanında kurulan stantlarda geleneksel yiyeceklerin tanıtımı ve satışının yanı sıra, 6 Karadenizli sanatçının sahne aldığı etkinlikte katılımcılar kemençe ve tulum eşliğinde saatlerce horon oynadı. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Hamsi Festivali, Bodrum'un kültürel zenginliğini ve turizm potansiyelini bir kez daha ön plana çıkardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Haluk Levent'ten İsrail'e Sert Tepki: 'Çocukların Ölümünü Nasıl Savunabilirsiniz?'
Afra Saraçoğlu'nun Zor Anları! Skandal Dokunuş!
Alkoçlar Otelcilik kredi vurgunu mu yaptı: Kredi kaçırma iddiası gerçek mi?
Ünlü yönetmenin köpeği senaristin parmağını kopardı ve yedi!
Heidi Klum'un kuzeni iç çamaşır mankeni oldu! Babası sosyal medyayı ayağa kaldırdı!