Boeing Starliner'de 3 Helyum Sızıntısı Tespit Edildi!

Boeing'in Starliner uzay aracında 3 helyum sızıntısı tespit edildi. Bir sızıntı önceden fark edilirken, diğer ikisi uçuş sırasında gerçekleşti. Etkilenen vanalar kapatıldı ve uzay aracı stabil. Astronotlar için risk yok.

Boeing'in Starliner uzay gemisinde fırlatma öncesi ve fırlatma sırasında toplamda 3 adet helyum sızıntısı tespit edildi. NASA tarafından yapılan açıklamada sızıntıların astronotlar için herhangi bir risk oluşturmadığı belirtildi. Sızıntılardan biri fırlatmadan önce fark edilirken, diğer ikisi uçuş sırasında gerçekleşti.

Boeing'in Starliner Mekiğinde Helyum Sızıntıları Tespit Edildi

NASA'nın sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamaya göre, Boeing'in uzaya yolladığı Starliner mekiğinde üç adet helyum sızıntısı tespit edildi.

Sızıntılardan birinin fırlatmadan önce, diğer ikisinin ise uçuş sırasında gerçekleştiği belirtildi. Etkilenen vanalardan ikisi kapatıldı ve uzay aracının stabil olduğu vurgulandı.

Boeing sözcüsü Jim May, sızıntıların astronotlar için herhangi bir risk oluşturmadığını açıkladı.

Starliner mekiği, iki ertelemenin ardından dün iki NASA astronotu taşıyarak ilk uzay uçuşunu gerçekleştirdi.

Butch Wilmore ve Suni Williams adlı astronotların Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) yaklaşık bir hafta geçirmeleri planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.