Boeing’den Şok Hamle: 30 Bin Çalışan Ücretsiz İzne Çıkarıldı!

ABD merkezli Boeing, 30 bin makinistin başlattığı grevin ardından maliyetleri düşürmek için büyük bir hamle yaptı. Şirket, grev nedeniyle binlerce çalışanını geçici ücretsiz izne çıkarırken, seyahat ve harcamalarda da kesintilere gidileceğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde 30 bin makinistin toplu grev çağrısında bulunmasının ardından, ABD merkezli havacılık devi Boeing’den kritik bir adım geldi. Maliyetleri ve giderleri azaltmak amacıyla kemer sıkma politikasına geçen Boeing, grev sürecinin uzamasıyla birlikte on binlerce çalışanını geçici ücretsiz izne çıkardı.

Boeing CEO'su Kelly Ortberg, çalışanlara gönderdiği mesajda, "Önümüzdeki günlerde ABD merkezli yönetici, müdür ve çalışanları etkileyecek geçici ücretsiz izinler başlatıyoruz. Grev süresince her dört haftada bir hafta ücretsiz izin almayı planlıyoruz," dedi. Ortberg ayrıca, grev süresince ödemelerde kesintilere gidileceğini belirtti. Sendika ise, yeni sözleşme müzakerelerinde mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.

Boeing Mali İşler Direktörü (CFO) Brian West, grevdeki işçilerle yeni bir sözleşme imzalamak için iyi niyetle çalıştıklarını ancak grevin toparlanmayı tehlikeye attığını belirtti. West, bu nedenle şirketin maliyetleri kontrol altına almak için önemli adımlar attığını vurguladı.

Şirket, tedarikçi harcamalarında da kesintilere gitmeyi planladığını açıkladı. 737, 767 ve 777 programlarında satın alma emirlerinin çoğunu durdurma kararı alındı. Yaklaşık 30 bin işçinin 13 Eylül’de başlattığı grevde, Boeing’in dört yıllık sürede yüzde 25’lik ücret artışı teklifinin reddedilmesi, bu zorlu kararların alınmasına neden oldu.

Boeing’in bu hamleleri, grevin uzun vadeli etkilerini ve şirketin mali stratejilerini nasıl şekillendireceğini merak konusu yapıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.