Boeing'den zorunlu izin kararı

Boeing, 30 bin işçinin grevi nedeniyle üretimi durdurdu ve on binlerce çalışana mecburi izin uygulayacak. CEO Kelly Ortberg, grev süresince çalışanların dört haftada bir izin kullanacağını duyurdu. Uçak kapısı krizinin ardından yaşanan bu grev, şirkete milyarlarca dolara mal olabilir.

BOEİNG ÜZERİNDEKİ GREV KRİZİ

ABD'li uçak üreticisi Boeing, 30 bin işçinin greve gitmesi sebebiyle çok satan 737 MAX ve diğer uçak modellerinin üretimini durdurdu. Şirket, bu durumun ardından on binlerce çalışanına mecburi izin kullandıracak. Boeing CEO'su Kelly Ortberg, dün gönderdiği e-postada, "Önümüzdeki günlerde ABD'de çalışan çok sayıda yönetici, müdür ve çalışanı etkileyecek geçici zorunlu ücretsiz izin düzenini başlatacağız" dedi ve grev süresince çalışanların dört haftada bir mecburi izin kullanacağını ifade etti.

UÇAK KAPISI KRİZİNİN ARDINDAN GREV KRİZİ

Boeing, Ocak ayında 737 MAX tipi uçağın uçuş sırasında kapısının kopmasıyla başlayan zorlu bir yıl geçirdi. Şirketin yaşadığı bu sorunların üzerine gelen grev, işleri daha da karmaşık hale getirdi. 2008 yılından bu yana ilk defa greve çıkan sendika, yeni müzakerelere açık olduklarını belirtirken, "Doğrudan veya aracılarla olsun, yeni müzakerelere açığız fakat şu an belirlenmiş başka bir tarih yok... Çalışanlarımızın hak ettiği sözleşme için savaşmaya sonuna kadar kararlıyız" dedi.

FİNANSAL ETKİLER VE UZLAŞMA SÜRECİ

Analistler, mecburi izin kararının greve giden işçilerle uzlaşıya varılmasının zaman alacağına işaret etti. Kararın, şirketin finansal durumunu daha da zora sokabileceği ve milyarlarca dolara mal olabileceği öngörülüyor. Bu durumun, Boeing'in finansal sağlığı üzerinde uzun vadeli etkileri olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.