Boğalar da yandaş madenciye karşı yürüdü!

Eylem için diğer il ve ilçelerden gelen çok sayıda insanın katılması, Artvin-Hopa arasındaki Cankurtaran mevkiinde engellenmesine rağmen boğalar eşliğinde yaklaşık 8 bin kişi yürüdü. Boğaların üzerine madene tepki sözleri...

Eylem için diğer il ve ilçelerden gelen çok sayıda insanın katılması, Artvin-Hopa arasındaki Cankurtaran mevkiinde engellenmesine rağmen boğalar eşliğinde yaklaşık 8 bin kişi yürüdü. 

Boğaların üzerine madene tepki sözleri yazan afişler bağlandı. 'Arkadaşlar hakaret yok. Madenciye öküz deyip bizi üzmeyin' yazan pankart katılanların ilgisini çekti. Boğalarla yapılan kortej yürüyüşünde “Cengiz şaşırma, sabrımızı taşırma'', “Cerattepe geçilmez,Artvin halkı yenilmez'' sloganları atıldı. Özelikle valilik önüne gelindiğinde ıslıklar ve tepki alkışları arasında 'vali istifa' sloganları atıldı. 



Boğaların geçişleri sırasında renkli görüntüler oluşurken, eylem boyunca hiç bir olumsuz olay yaşanmadı. Eylemciler ayrıca kendilerine PKK'lı diyenlere, karşı cevap olarak yürüyüş boyunca dev bayrak açtı. Bayrak etrafında toplanan gençler “PKK’lı değiliz, vatan severiz’ şeklinde sloğan attı. 

Yürüyüş olaysız şekilde sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
TikTok CEO’su açıkladı: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz