Boğaziçi öğrencileri kampüste toplandı

Dün Boğaziçi'nde çok sayıda öğrenci polisin şiddetli müdahalesi sonrası gözaltına alındı. Bugün Çağlayan'da duruma tepki gösteren öğrenciler de gözaltına alınınca Boğaziçi öğrencileri Kuzey Kampüs'te toplanma çağrısı yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde dün çok sayıda öğrenci polisin şiddetli müdahalesiyle gözaltına alındı. Bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde ifadeleri alınan öğrencilere arkadaşları destek olmak istedi. Ancak polis, buradaki gruba da sert müdahalede bulundu. Boğaziçi TV adlı sosyal medya hesabı, olayı Çağlayan'da takip ederken gözaltına alındıklarını duyurdu. Yaptıkları açıklamada 32 kişinin gözaltına alındığını iddia ettiler.

Yaşanan gözaltılara tepki için Boğaziçi öğrencileri Kuzey Kampüs'te saat 17.00'da toplanma çağrısında bulundu. Polis, kampüsün çevresinde güvenlik çemberi oluşturdu. Kuzey Kampüs girişine barikat çekildi. Boğaziçi TV'nin aktardığı bilgiye göre; üniversitenin güvenlik görevlileri kampüsteki binaların kapılarını kilitledi ve toplanan öğrencilerin videolarını çekiyor. Kampüs dışında gözaltı otobüslerinin bulunduğu iddiası da ortaya atıldı.

Bir öğrenciye daha gözaltı

Kuzey Kampüs'ün yemekhanesinde toplanan öğrenciler forum düzenledi. Kampüste açık hâldeki tek bina olan yemekhanenin de saatten dolayı kapatılmasının ardından öğrenciler buradan çıktı. Kampüsten çıkmak isteyen bir öğrenci ise dün polis kamerasını engellediği iddiasıyla sivil polislerce gözaltına alındı.

Öğrencilerin kalabalık hâlde kampüsü terk etmesine izin vermeyen polis, küçük gruplar hâlinde çıkmaları yönünde uyarıda bulundu. Polisin uyarısına uyan öğrenciler kampüsü 5'erli 6'şarlı küçük gruplar hâlinde terk etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Bütün okullar imam hatip lisesi yapılmak isteniyor
Proje okullarına öğretmen atama kılavuzu yayımlandı
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin K
BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı randevu oluşturma tarihleri açıklandı (BİLSEM 2024 takvimi)
ÖSYM, hafta sonu iki sınav yapacak