Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, YÖK tarafından inceleme altına alındı

Boğaziçi Üniversitesi'nde yeniden yapılanma kararına karşı çıkanların okula girişinin engellenmesiyle ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Naci İnci ve yönetimi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından inceleme altına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde alınan yeniden yapılanma kararına karşı çıkan öğrencilerin okula girişinin engellenmesiyle ilgili tartışmalar devam ederken, olaylar yeni bir boyut kazandı. Üniversite yönetiminin kararına karşı başlayan protestolar ve tepkiler hukuki bir sürece dönüştü. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci ve yönetimi hakkında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bir inceleme başlatıldı.

GERİLİM ARTTI

Son günlerde alınan yeniden yapılanma kararı, öğrenciler ve akademisyenler arasında ciddi tepkilere yol açtı. Fakültelerin ayrılmasıyla ilgili karara karşı çıkan öğrenciler, basın açıklamaları ve forumlar düzenledi. Ancak, protesto eylemlerine katılan 10 öğrencinin okula girişinin engellenmesi ve üniversite kartlarının iptal edilmesi, durumu daha da gerilimli hale getirdi.

Öğrencilerin yaşadığı bu duruma tepki göstermek amacıyla avukatlar aracılığıyla suç duyurusunda bulunuldu. Öğrencilerin adalet talebi, adli makamlara taşındı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bir araya gelen öğrenciler, yaşananları protesto etti ve adalet taleplerini dile getirdi. Berkay Morkan adlı bir öğrenci, uygulamayı demokratik hakların baskı altına alınması olarak değerlendirerek, öğrencilerin dayanışma içinde bu politikaları reddettiklerini ifade etti.

YÖK İNCELEME BAŞLATTI

Bu olayların ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) devreye girdi. Yapılan itirazlar sonucunda, YÖK öğrencilerin şikayetlerini dikkate alarak Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci ve yönetimi hakkında inceleme kararı aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Görevleri iptal edildi: Metin Akpınar ve Erman Toroğlu, yaş sınırına takıldı
İkizi 11 yıl sonra doğdu
Bu yeni değişiklikle istifa edenler bile tazminatlarının tamamını alma hakkına sahip olacak!
Türk turistlerin en favori rotaları belirlendi: Valizini alan oraya gidiyor!
Türk Okçular Essen'de Zafer Peşinde: Mete Gazoz Finale Yükseldi!