Bölgedeki Savaş Riski Masada: Kabine Bugün Beştepe’de Toplanıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine, İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırılarını ve bölgesel etkilerini görüşmek için Beştepe'de bir araya gelecek.Toplantıdaki gündem maddeleri neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine, bugün Beştepe'de toplanıyor. Toplantının öncelikli gündem maddesi, İsrail'in Gazze'den sonra Lübnan'ı hedef alan saldırıları ve savaşın bölgeye yayılma riski olacak. Üç haftalık bir aranın ardından bir araya gelen Kabine üyeleri, bu kritik konularla ilgili görüş alışverişinde bulunacak.

NETANYAHU'NUN STRATEJİSİNE KARŞI TÜRKİYE'NİN ADIMLARI

Toplantıda, Hizbullah lideri Nasrallah'ı hedef alan saldırılar da dâhil olmak üzere, Netanyahu yönetiminin bölgeyi daha fazla kan gölüne çevirmeye yönelik stratejileri değerlendirilecek. Türkiye'nin, bu duruma karşı atacağı adımlar da masaya yatırılacak. Ayrıca, Gazze'de ateşkesin sağlanması için uluslararası düzeyde İsrail'e yönelik baskı mekanizmalarının nasıl güçlendirileceği tartışılacak.

ERDOĞAN’IN ABD DİPLOMASİSİ

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere gerçekleştirdiği Amerika Birleşik Devletleri ziyaretinin sonuçları hakkında bilgilendirme yapılmasını da bekliyor. Erdoğan’ın burada yaptığı görüşmeler ve temaslar, toplantının bir diğer önemli başlığı olacak.

YENİ YASAMA YILI HAZIRLIKLARI

Ayrıca, 1 Ekim itibarıyla başlayacak yeni yasama yılına yönelik hazırlıklar da gündeme alınacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilecek düzenlemeler üzerinde durulacak ve Siber Güvenlik Başkanlığı’nın kurulması gibi önemli projelerin yanı sıra yeni sivil anayasa çalışmalarının da ele alınması bekleniyor.

ENFLASYONLA MÜCADELE VE EKONOMİ GÜNDEMİ

Ekonomi konularında ise Orta Vadeli Program kapsamındaki hedefler gözden geçirilecek. Enflasyonun tek haneye düşürülmesi için uygulanacak yol haritası üzerinde durulacak. Yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı gibi konular da toplantının gündeminde yer alacak.

TERÖRLE MÜCADELE GÜNDEMDE

Kabine toplantısında, terörle mücadele konusuna da önem verilecek. Yurt içinde ve sınır ötesindeki operasyonların son durumu değerlendirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.