Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: 'Cumhuriyet Bayramı Teröre Boyun Eğmez!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısının ardından Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin iptal edilmesine karşı çıktı. Özcan, teröre inat Cumhuriyet'i coşkuyla kutlayacaklarını vurguladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TUSAŞ’a (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii) yönelik düzenlenen hain terör saldırısının ardından bazı belediyelerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini iptal etme kararı almasına tepki gösterdi. Özcan, teröre boyun eğmeyeceklerini ve Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir coşku ile kutlayacaklarını vurguladı.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine düzenlenen saldırı sonrasında Türkiye derin bir yasa boğulmuş ve bazı belediyeler şehitlerimize saygı amacıyla 29 Ekim kutlamalarını iptal etmişti. Ancak Tanju Özcan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu tür saldırılara karşı geri adım atmadan, Cumhuriyet'e daha güçlü sahip çıkmak gerektiğini ifade etti.

Başkan Özcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Terör örgütlerinin amacının, halkı korkutmak ve sindirmek olduğunu biliyoruz. Ancak biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Şehitlerimize dualarımızı eksik etmeyeceğiz, ama teröre inat Cumhuriyet Bayramı'nı daha güçlü kutlayacağız. 101 yıllık Cumhuriyetimize sahip çıkarak etkinlikleri iptal etmeyeceğiz. Şehit kanlarıyla kurulan Cumhuriyetimizi layıkıyla kutlamak, teröre karşı en büyük cevaptır." dedi.

Özcan ayrıca, tüm Bolu halkını ve kutlamaları iptal edilen diğer yurttaşları, 29 Ekim'de Valilik Meydanı’ndan başlayacak olan Fener Alayı’na katılmaya davet etti. Başkan Özcan’ın bu açıklaması, sosyal medyada geniş yankı buldu ve kutlamaların iptal edilmemesi gerektiği konusunda farklı görüşler ortaya çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.