Bolu'da Beyaz Et Firmasına Büyüksu Deresi'ne Atık Su Boşaltmaktan 3,5 Milyon Lira Ceza

Bolu'da bir beyaz et firması, kesimhaneden çıkan atık suyu izinsiz olarak Büyüksu Deresi'ne boşalttığı için 3 milyon 480 bin lira ceza aldı. Daha önce de çevre kirliliği nedeniyle ceza kesilen firma hakkında "çevreyi kasten kirletme" suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Bolu'da bir beyaz et firmasının kesimhaneden çıkan atık suyu izinsiz olarak Büyüksu Deresi'ne boşaltması sonucu 3 milyon 480 bin lira ceza kesildi ve savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Daha önce de çevre kirliliği nedeniyle ceza alan firma, denetimlerin ardından yeniden gündeme geldi.

Bolu'da, kesimhaneden çıkan atık suyu Büyüksu Deresi'ne izinsiz bir şekilde boşaltan bir beyaz et firmasına 3 milyon 480 bin lira ceza kesildi ve bu durumla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bu firmaya daha önce de çevreyi kirlettiği gerekçesiyle ayrı ayrı 1 milyon 160 bin lira ve 2 milyon 220 bin lira para cezası uygulanmıştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, Büyüksu Deresi'nde kirliliği önlemek amacıyla denetim gerçekleştirdi. Yapılan incelemelerde, Doğancı köyü mevkisindeki beyaz et firmasının atık suyu arıtmadan, izinsiz ve kaçak bir şekilde Bolu Belediyesi'ne ait kolektör hattına bağladığı belirlendi.

Ekipler, firmaya 3 milyon 480 bin lira idari para cezası uyguladı ve "çevreyi kasten kirletme" suçlamasıyla savcılığa başvuruda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.