Bolu'da Patates Firmasına Çevre Kirliliğinden Rekor Ceza: 1.16 Milyon TL

Bolu'da çevre kirliliği yaratan bir patates firmasına, Çevre İl Müdürlüğü tarafından 1 milyon 160 bin TL ceza kesildi. Firmanın atıklarını arıtmadan Büyüksu Deresi'ne boşalttığı tespit edildi. Ayrıca, çevreyi kasten kirletme suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Bolu'da bir patates firmasına, çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle 1 milyon 160 bin TL ceza kesildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, firmanın atıklarını arıtmadan Büyüksu Deresi'ne boşalttığını belirleyerek, çevre mevzuatını ihlal ettiğini duyurdu. Savcılığa suç duyurusunda da bulunuldu.

Bolu'da çevre kirliliğine neden olan bir patates firmasına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 1 milyon 160 bin TL ceza kesildi. 

Yetkililer, firmanın atıklarını arıtmadan Büyüksu Deresi'ne boşalttığını ve bu durumun ciddi bir ceza ile sonuçlandığını açıkladı. Son dönemlerde, aynı dereye atık bırakan beyaz et üretim tesislerine de benzer yaptırımlar uygulanmıştı. 

İl Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları denetimler sırasında firmanın atıklarını dereye boşaltarak çevre kirliliğine yol açtığını belgeledi. Ayrıca, patates firması hakkında çevreyi kasten kirletme suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.