Bölünecek üniversite sayısı 13'e yükseldi

AKP'nin üniversiteleri bölme tasarısı TBMM Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşülmeye devam ediyor. Aralarında İstanbul, Gazi ve İnönü üniversitelerinin olduğu bölünme listesine ilişkin hükümet tasarısına...

AKP'nin üniversiteleri bölme tasarısı TBMM Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşülmeye devam ediyor. Aralarında İstanbul, Gazi ve İnönü üniversitelerinin olduğu bölünme listesine ilişkin hükümet tasarısına Anadolu Üniversitesi de eklenerek parçalanacak üniversite sayısı 13'e yükseltildi.

Hükümetin İstanbul Üniversitesi'ni bölerek İstanbul İbni Sina Üniversitesi kurulması planı da komisyonda değişti. AKP'li komisyon üyeleri, tasarıdaki İstanbul Üniversitesi'nden ayrılması planlanan Çapa Tıp yerine Cerrahpaşa Tıp'ı ayırarak yeni üniversitenin ismini de "İstanbul Üniversitesi (Cerrahpaşa)" olarak değiştirmesini önerdi. Bölünecek üniversite listesine Anadolu'nun yanı sıra Süleyman Demirel Üniversitesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin de eklenmesi önerildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Ozan Çepni'nin haberine göre, bölünen üniversiteler yerine Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin kurulması planlanıyor. Bunun dışında bölünmesi planlanan Gazi Üniversitesi'nde geçiş yapacak fakülteler arasında da değişiklik planlanıyor. Tıp, eczacılık gibi sağlık üzerine olan fakülteler Gazi'de kalırken, İlahiyat ve diğer sosyal bilimler fakültelerinin yeni üniversiteye geçişi öneriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi final takvimi: AÖF final sınavları ne zaman?
Bursluluk sınav neticeleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? (2024 İOKBS sınav sonuç tarihi)
Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? (2023-2024 MEB eğitim öğretim takvimi)
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi