Bomba tehdidi nedeniyle uçak acil iniş yaptı

Air India'ya ait "AI127" sefer sayılı uçak, web üzerinden yayılan bir bomba tehdidi nedeniyle Kanada'nın Iqaluit kentine acil iniş yaptı. Olay, Hindistan ve Kanada arasındaki diplomatik gerilimin ortasında yaşanırken, son 48 saat içinde ondan fazla Hindistan uçuşu sahte tehditlerle karşılaştı.

Hindistan hava yolu şirketi Air India'ya ait bir yolcu uçağı, ABD'ye giderken web üzerinden yapılan bir "bomba tehdidi" nedeniyle Kanada'nın Iqaluit kentine acil iniş yaptı.

Air India tarafından yapılan açıklamada, "AI127" sefer sayılı uçağın, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'den ABD'nin Chicago kentine uçtuğu sırada internet üzerinden yayılan bir bomba tehdidi nedeniyle güvenlik gerekçesiyle rotasının değiştirildiği ve Iqaluit'e iniş yaptığı belirtildi. Son günlerde benzer tehditlerin sadece Air India'ya değil, diğer Hindistan merkezli hava yolu şirketlerine de yöneldiği ve yapılan incelemeler sonucunda bu tehditlerin asılsız olduğu ifade edildi.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP), uçakta mürettebat dahil toplam 211 kişinin bulunduğunu ve olayın soruşturulduğunu açıkladı.

NDTV'nin haberine göre, son 48 saat içinde Hindistan merkezli hava yolu şirketlerine yönelik on uçuşun sahte bomba tehditleri aldığı, bazı uçuşların iptal edildiği ve bazılarının ise acil iniş yaptığı bildirildi.

Bu olaylar, Kanada hükümetinin, Halistan Kurtuluş Gücü (KLF) lideri Hardeep Singh Nijjar'ın öldürülmesiyle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Hindistan'ın bazı diplomatlarını "ilgili kişiler" olarak tanımlamasıyla başlayan diplomatik gerilimin ortasında gerçekleşti. Hindistan, iddiaları reddederken, iki ülke karşılıklı olarak diplomatlarını sınır dışı etmişti. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Hindistan'ı, Kanada topraklarında vatandaşlarına yönelik şiddeti desteklemekle suçladı.

Kanada-Hindistan arasındaki gerilim sürerken, düzmece bomba tehditleri havacılık sektöründe endişe yaratmaya devam ediyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.