Bombalı Saldırı Davası: Tahliyeler ve Genişletilen Kovuşturma Şoku!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bombalı saldırı davasında, Ahlam Albashır ve diğer sanıkların tahliye talepleri reddedildi. Mahkeme, bazı tutuklu sanıkların tahliyesine karar verirken, kovuşturmanın genişletilmesi talebini reddetti ve dosyada ilave inceleme için yazışmalara hükmetti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen bombalı saldırı davasında, Ahlam Albashır ve diğer sanıkların kaderi belirlendi. Mahkeme, bazı tutuklu sanıkların tahliyesine karar verirken, kovuşturmanın genişletilmesi talebini reddetti. İlginç bir dönemeçte, Ahlam Albashır'ın tahliye talebini reddederek dikkat çeken mahkeme, diğer tutuklu sanıkların durumunu da değerlendirdi. Detaylı incelemeler ve çarpıcı kararlarla dolu bu dava, önemli bir gelişmeyle 12 Şubat'a ertelendi. Mahkemenin verdiği bu kararlar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve davaya dair merakı artırdı.

 

MAHKEMEDE TAHKİM EDİLEN SANIKLARIN DURUŞMA DETAYLARI

DURUŞMAYA KATILAN SANIKLAR

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bombayı bırakan Ahlam Albashır dahil 8 tutuklu sanık ile başka suçtan tutuklu 1 sanık fiziken katıldı. Ayrıca, 6 tutuklu sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlantı kurarak duruşmaya katıldı.

CUMHURIYET SAVCISININ TALEPLERI

Cumhuriyet savcısı, kovuşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu. Ayrıca, tüm sanıkların terör örgütü üyeliği olup olmadığının tespiti için Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'na yazı yazılmasını istedi.

SANIKLARIN TAHLIYE TALEPLERI

Sanıklardan Ahlam Albashır, tahliye taleplerine ilişkin, "Bir şey söylemek istemiyorum." dedi. Diğer sanıklardan Hazni Gölge, ticari taksi şoförü olduğunu belirterek, firari sanık Bilal el-Hacmaus'la ilişkisi olmadığını öne sürdü ve tahliyesini talep etti.

SAVUNMALAR VE AVUKATLARIN İTIRAZLARI

Tutuklu sanık Fatma Berkel'in avukatı Cafer Şen, müvekkilinin Ahlam Albashır'la sadece misafirlik ilişkisi olduğunu savundu. Hazni Gölge'nin avukatı Behlül Semerci ise savcılığın görüşüne katıldığını belirterek, müvekkilinin hakkında eksik inceleme yapıldığına dair dosyaya dilekçe sundu.

MAHKEME HEYETININ KARARLARI

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Bakar Carkes, Hasan Aburas ve Muhap Ammari'nin tutuklu kaldıkları süre ve suç vasfının değişme ihtimalini göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi. Diğer tutuklu sanıkların ise yurt dışı çıkış yasağının devamına hükmetti.

KOVUŞTURMANIN GENIŞLETILMESI TALEBININ REDDI VE İLAVE İNCELEME

Heyet, savcılığın kovuşturmanın genişletilmesi talebini dosyaya katkı sağlamayacağı gerekçesiyle reddetti. Ancak, sanıkların terör örgütüyle irtibatının olup olmadığının tespiti için Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı'na müzekkere yazılmasına karar verdi.

DAVA ERTELEME KARARI

Mahkeme heyeti, dosyanın mütalaasını hazırlamak üzere Cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 12 Şubat'a erteledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti
İzmir Bayraklı'da Yangın: Prizde Unutulan Şarj Aleti Faciası!
“Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”