Borç filmi yönetmeni Vusat Saraçoğlu ile ilgili gerçek dışı habere ilişkin düzeltme ve yanıt metni

Borç filmi haberine yönelik düzeltme ve yanıt metni

ABC Gazetesi adıyla internetten yayın yapan www.abcgazetesi.com adresli haber sitesinde ‘‘Borç Filminde Skandal İddia: Karga Kötü Muameleden Öldü” başlığıyla yayınlanmış 15.03.2018 tarihli haber içeriği gerçeğe aykırı olup kişilik haklarına haksız saldırı içermektedir.

Karganın ölümüne ilişkin asılsız iddianın sahipleri aynı haberde ‘Borç adlı filmin ekibi’ olarak anılmış, bu kişilerin film yapımında görev alan ekibin sınırlı bir kısmını oluşturduğu gerçeği göz ardı edilmiştir.

Haber içeriğinde, ‘karganın sesini kaydetmek için yönetmen Saraçoğlu’nun emriyle, zor kullanılarak, gagası ve boğazı sıkılarak kargaya müdahaleler yapıldığı’ ifadelerine yer verilmiş, ne var ki çizilen bu zorlama tabloda ‘inandırıcılık’ öğesi gözetilmemiştir.

Tekzibe konu haberde yansıtılanın aksine, filmin senaryosu gereği rol verilen Atom isimli karganın tüm tıbbi ve yaşamsal gereksinimleri gözetilmiş, deneyimli veterinerler eşliğinde bakımı için her türlü önlem alınmıştır. Buna karşılık, hayvan kurtarıcısının özel isteği dolayısıyla Atom’la birlikte aynı ortamı paylaşan bir diğer karganın kanibalizm (görece güçlü hayvanın hemcinsini yemesi) içgüdüsünün öngörülemez biçimde kurbanı olmuştur.

Gerçeğe aykırı habere kaynaklık eden asılsız iddia sahipleri hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımızı ayrıca saklı tutuyoruz. 11.04.2018

Tekzip İsteyen Vekili

Av. Mert Saraçoğlu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor
Emekliler İçin Müjdeler Bitmiyor! Bu Hizmet Tamamen Ücretsiz!