Borcu Olanları Sevindiren Gelişme: 100 Bin TL Düşük Faizli Kredi Yolda!

Borcu olan vatandaşlar için heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Meclis’in bu ay içinde hem sicil affını hem de borcu olanlara ödeme kolaylığı sağlayacak devlet destekli borç kapatma kredisini gündeme alması bekleniyor.

TBMM, YENİ YASAMA DÖNEMİNE BAŞLIYOR: BORÇLULAR İÇİN YENİ DÜZENLEMELER GÜNDEMDE!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), uzun bir aranın ardından bugün mesaisine başlıyor. Yeni yasama döneminde Meclis’i yoğun bir gündem bekliyor. Bu kapsamda, borçlu vatandaşlar için önemli adımlar da gündeme alındı. Sicil affı ve devlet destekli borç kapatma kredisi düzenlemesinin yolda olduğu belirtiliyor.

YENİ YASAMA YILI BAŞLIYOR

Meclis Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı için bugün saat 15.00’te toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul’da milletvekillerine hitap edecek. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ise akşam saatlerinde açılış resepsiyonu verecek.

100 BİN TL DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ DESTEĞİ

Devlet destekli borç kapatma kredisi, torba yasa kapsamında gündeme alınması planlanan önemli maddelerden biri olarak öne çıkıyor. Bu düzenleme ile, vatandaşlara 100 bin TL’ye kadar borç kapatma kredisi sağlanarak, mevcut borçların kamu bankalarına daha uygun faiz oranlarıyla taşınması hedefleniyor.

Borç ödemelerinde zorluk yaşayan vatandaşlar için bu kredi paketinin, finansal anlamda bir rahatlama sağlaması bekleniyor. Ancak, kredinin uygulanma şekli ve şartları, nihai düzenlemelerin detaylarına bağlı olarak belirlenecek.

BU AY İÇİNDE GÜNDEME GELMESİ BEKLENİYOR

Torba yasa içerisinde, kamu borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik bir düzenlemenin de yer alacağı ifade ediliyor. Bu çerçevede, vergi borçları, SGK prim borçları, genel sağlık sigortası prim borçları ve trafik cezaları gibi kamuya olan borçların yapılandırılması planlanıyor.

Sicil affı ve borç kapatma kredisi ile ilgili kanun teklifi, TBMM’ye sunulmuş durumda. Meclis’in tatilde olması nedeniyle, bu teklifin Ekim ayı içerisinde görüşülmesi öngörülüyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.