Borcun bulunmadığına dair belge alınması uygulamasına düzenleme!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, amme alacaklarıyla ilgili yeni bir düzenleme yaptı. Artık bazı işlem ve ödemeler için borcun bulunmadığına dair belge talep edilecek. Vergi dairelerince öğrenilen tüm amme alacakları dikkate alınacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bazı işlem ve ödemelerin gerçekleştirilmesi için borcun bulunmadığına dair belge talep edilmesine yönelik düzenlemelerde önemli değişiklikler yaptı. Yeni tebliğ ile vergi dairelerince öğrenilen tüm amme alacakları dikkate alınacak, harcama birimleri de belge talep edebilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bazı işlem ve ödemelerin gerçekleştirilmesi için borcun bulunmadığına dair belge talebine yönelik yeni bir düzenleme yaptı. Bu düzenlemeye göre, vergi dairelerince öğrenilen tüm amme alacakları, borç türü olarak dikkate alınacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığının "Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Sıra No: 1'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan değişiklikle, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un uygulamasını düzenleyen tebliğde önemli güncellemeler yapıldı.

Yeni düzenlemeye göre, bazı işlem ve ödemelerin gerçekleştirilmesi için borcun bulunmadığına dair belge talep edilecektir ve bu bağlamda vergi daireleri tarafından öğrenilen tüm amme alacakları dikkate alınacaktır. Ayrıca, ödeme ve işlem öncesinde borcun bulunmadığına dair belge arama yükümlülüğü, sadece muhasebe birimleri ile sınırlı kalmayacak; harcama birimleri tarafından da bu belge talep edilebilecek. Harcama birimleri bu belgeyi aradığında, belgenin geçerlilik süresi göz önünde bulundurularak muhasebe birimleri tarafından ödeme yapılabilecektir.

Aynı zamanda, kanun kapsamında satışı yapılacak gayrimenkullerin ilanına ilişkin kriterler de yeniden belirlenmiştir. Önceden belirlenen tecil faizi ve gecikme zammı oranlarıyla ilgili veriler de düzenlemenin ilgili bölümlerine eklenmiştir. Ancak tebliğ ile yeni bir faiz veya gecikme faiz artış oranı belirlenmemiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.