Boris Fırtınası Avrupa'yı vurdu! Can kaybı giderek artıyor

Avrupa'yı etkisi altına alan Boris Fırtınası sonucu Romanya'da 7, Polonya'da 7, Avusturya'da 5 ve Çekya'da 3 kişi hayatını kaybetti. Fırtına nedeniyle yaşamını yitirenlerin toplam sayısı 22'ye ulaştı.

Boris Fırtınası'nın neden olduğu şiddetli yağışlar, Orta ve Doğu Avrupa'da büyük zarara yol açarken can kaybı 22'ye yükseldi. Polonya'nın güneyinde hafta sonundan bu yana etkili olan fırtına, Aşağı Silezya (Dolny Slask), Yukarı Silezya (Gorny Slask), Opole ve Lubusz Voyvodalıklarında nehir taşkınlarına yol açtı, çok sayıda yerleşim yerini sular altında bıraktı. Polonya Emniyet Müdürlüğü, fırtına nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 7'ye çıktığını duyurdu. Şiddetli yağış ve sel felaketi Stronie Slaskie, Klodzka, Glucholazy ve Ladek Zdroj kentlerini vururken, bu bölgelerde 10'dan fazla kişinin kaybolduğu bildirildi.

Doğal afet ilan edilen Aşağı Silezya, Yukarı Silezya, Opole ve Lubusz bölgelerinde okullar kapatılırken, Polonya Başbakanı Donald Tusk, selden etkilenen bölgeler için 1 milyar zloti (230 milyon euro) bütçe ayırdıklarını açıkladı.

Fırtınadan etkilenen bölgelerde 60 bine yakın aboneye elektrik verilemezken, yetkililer vatandaşları kent şebekesinden su içmemeleri konusunda uyardı. Aşırı yağışların devam ettiği bölgede 80'den fazla nehrin alarm seviyesini geçtiği açıklandı. Wroclaw ve Opole gibi büyük şehirler, taşan nehirlerin neden olduğu su baskınlarına karşı hazırlıklarını sürdürüyor.

Avusturya'da Boris Fırtınası'nın etkisiyle ölü sayısı 5'e yükseldi. Aşağı Avusturya eyaletine bağlı Tulln an der Donau kasabasında, Tuna Nehri'nin yükselmesi sonucu 81 yaşındaki bir kadın evinde boğularak hayatını kaybetti. Afet bölgesi ilan edilen Aşağı Avusturya'da yağmurun etkisini kaybetmeye başladığı ve nehirlerdeki su seviyesinin yükselmesinin durduğu bildirildi. Çekya'da ise Bruntal ve Krnov kasabalarında 3 kişi yaşamını yitirirken, Prag'ın 235 kilometre doğusundaki Lipova-lazne köyü yakınlarında nehre düşen bir araçta kaybolan 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Tahliye edilenlerin sayısı 12 bini aşarken, ülkenin güneyinde taşma riski olan nehirler nedeniyle alarm durumu devam ediyor.

Romanya'da ise Galati'ye bağlı Girivita köyünde bir kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla, hafta sonundan bu yana ölü sayısı 7'ye yükseldi. Galati'de selden en çok etkilenen bölgelerde 5 bin 400 evin hasar gördüğü açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.