Borrell: Netanyahu’nun Gazze’deki Eylemlerini Engelleyememek En Büyük Pişmanlığım

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, görev süresi boyunca en büyük pişmanlığının Netanyahu'nun Gazze'de yaptıklarını engelleyememek olduğunu söyledi. Borrell, AB’nin İsrail konusunda birleşememesinin etkisizliğe yol açtığını belirtti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, görev süresinin son günlerinde yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'de gerçekleştirdiği eylemleri durduramamanın en büyük pişmanlığı olduğunu ifade etti. Borrell, AB’nin Gazze’deki krize etkili bir şekilde müdahale edememesi nedeniyle derin bir hayal kırıklığı yaşadığını belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, görev süresi boyunca yaşadığı en büyük pişmanlığın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'de gerçekleştirdiği eylemleri engelleyememek olduğunu ifade etti. Madrid'deki Amerika Evi'nde düzenlenen bir konferansta konuşan Borrell, AB'nin İsrail üzerindeki etkisinin yetersiz olduğunu belirterek, Gazze'deki ölümler ve çatışmalar konusunda birlik sağlayamadıklarından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

Borrell, AB’nin etkili bir oyuncu olabilmesi için birlik içinde olması gerektiğini vurguladı. Gazze çatışmasındaki bölünmüşlüğün AB’nin etkili bir rol oynamasını engellediğini belirten Borrell, Ukrayna’daki birlikteliğin ise AB’yi önemli bir aktör haline getirdiğini ifade etti. Borrell, "Gazze, bölündüğümüzde temel jeopolitik aktör olamadığımızın en büyük kanıtıdır" dedi.

Ayrıca, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal Bin Ferhan, Gazze’de uluslararası bir gücün konuşlandırılmasını desteklediklerini açıkladı. İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ise Suudi Arabistan ile Orta Doğu’da barış ve uluslararası hukukun savunulmasına dayalı stratejik bir ilişki kurduklarını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.