Borsa, 17 Ekim 2024 tarihinde günü yükselişle kapattı

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa kıyasla 46,31 puan yükselirken, toplam işlem hacmi 80,1 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,36 düşüş yaşarken, holding endeksi yüzde 0,93 arttı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa kıyasla 46,31 puan yükselirken, toplam işlem hacmi 80,1 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,36 düşüş yaşarken, holding endeksi yüzde 0,93 arttı. Sektörler arasında en çok kazanan yüzde 4 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olurken, en çok kaybeden bankacılık sektörü oldu.

Bu arada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini sabit tutarak yüzde 50'de bıraktı. Avrupa Merkez Bankası (ECB) ise zayıflayan ekonomi karşısında piyasa beklentilerine uygun olarak üçüncü kez faiz indirimine giderek, üç temel politika faizini 25 baz puan düşürdü.

ABD'de perakende satışlar eylülde bir önceki aya göre yüzde 0,4 artarak 714,4 milyar dolara ulaştı. Ayrıca, Philadelphia Fed İmalat Endeksi ekim ayında 10,3'e yükselerek sektörde büyüme işareti verdi. İlk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı ise 12 Ekim ile biten haftada 241 bine düşerek piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Analistler, ABD'deki verilerin ardından resesyon endişelerinin hafiflemesiyle küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlendiğini ifade etti.

Yarın Türkiye'de önemli bir veri açıklaması olmayacağını, ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri, Çin'de büyüme ve perakende satışlar, Japonya'da ise enflasyon verilerinin öne çıkacağını belirten analistler, BIST 100 endeksi için teknik olarak 9.100 ve 9.200 seviyelerinin direnç, 8.850 ve 8.710 seviyelerinin destek olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.