Borsa, günü artışla kapattı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü %1,89 artışla 9.758,14 puana ulaştı. Endeks, önceki kapanışa göre 180,67 puan yükselirken, toplam işlem hacmi 69,7 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi %1,92, holding endeksi ise %2,06 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanç sağlayan %4,17 ile ticaret olurken, en fazla kaybı %0,73 ile taş ve toprak sektörü yaşadı.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklayacağı para politikası kararları öncesinde olumlu bir trend gözlemleniyor. 

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda 50 baz puanlık bir faiz indirimi beklentisinin güçlü bir şekilde devam ettiğini belirterek, Fed'in yarın %59 ihtimalle 50 baz puan faiz indirimine gideceğinin öngörüldüğünü ifade etti. 

Yarınki para politikası kararlarının yanı sıra, Fed'in politika metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşmadan gelecek sinyallerin de izleneceği vurgulandı. Bu değerlendirmelerin, ülkedeki ekonomik durumu ve gelecekte atılacak adımlara dair bilgiler sunması bekleniyor. 

Yarın yurt içinde kısa vadeli dış borç istatistikleri izlenirken, yurt dışında ise Fed’in faiz kararı ile birlikte Avro Bölgesi ve İngiltere'deki enflasyon, Japonya'daki dış ticaret dengesi, ABD’de konut başlangıçları ve inşaat izinleri takip edileceği kaydedildi. Teknik açıdan BIST 100 endeksinin 9.800 ve 9.900 seviyeleri direnç, 9.700 ve 9.600 puanları ise destek konumunda değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.