Borsa, günü değer kaybıyla kapattı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,85 oranında düşüşle 9.031,64 puandan kapattı. Endeks, bir önceki kapanışa göre 77,70 puanlık bir azalma gösterirken, toplam işlem hacmi 69,2 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi, yüzde 0,31 oranında, holding endeksi ise yüzde 0,46 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanç sağlayan grup, yüzde 1,13 ile metal eşya ve makina sektörü oldu. Diğer taraftan, en büyük kaybı yaşayan sektör ise yüzde 3,22 ile spor endeksi olarak kaydedildi.

Küresel piyasalarda, ABD'de geçen hafta açıklanan istihdam verilerinin ardından, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasında gevşemeyi daha temkinli adımlarla sürdüreceğine dair beklentilerin artması nedeniyle karışık bir seyir gözlemleniyor. 

Analistler, yarın Türkiye'de finansal yatırım araçlarının getiri oranının yanı sıra, uluslararası piyasalarda Japonya'daki dış denge ve cari işlemler dengesi, Almanya'daki sanayi üretimi ve ABD'deki dış denge verilerinin yakından izleneceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksi için destek seviyelerinin 8.850 ve 8.700 puanlarda, direnç seviyelerinin ise 9.200 ve 9.300 puanlarda konumlandığını ifade etti. Bu durum, yatırımcılar açısından önemli bir takip noktası oluşturmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.