Borsa günü değer kaybıyla tamamladı

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 120,09 puan düşüşle toplamda 97,7 milyar lira işlem hacmine ulaştı. Bankacılık endeksi %2,39, holding endeksi ise %0,80 oranında değer kaybı yaşadı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 120,09 puan düşüşle toplamda 97,7 milyar lira işlem hacmine ulaştı. Bankacılık endeksi %2,39, holding endeksi ise %0,80 oranında değer kaybı yaşadı. Sektörler arasında en fazla kazandıran inşaat sektörü %0,70 artış gösterirken, bankacılık sektörü en fazla değer kaybeden sektör oldu.

Analistler, küresel piyasalardaki gelişmelerin Borsa İstanbul'u da etkilediğini ifade etti. ABD'deki bilanço sezonunda, büyük teknoloji şirketlerinin beklentileri karşılamayan finansal sonuçları sonrası teknoloji hisselerinde başlayan satış dalgasının, güçlü büyüme verileriyle birlikte durulduğunu belirttiler.

Yarın, yurt içinde sektörel enflasyon beklentileri, yurt dışında ise ABD'de kişisel tüketim harcamaları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi takip edilecek. Teknik analizde, BIST 100 endeksi için 10.800 ve 10.700 seviyelerinin destek, 11.000 puanın ise direnç noktaları olduğu belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.