Borsa, günün ilk yarısında tarihi zirveye ulaştı

BIST 100 endeksi bugünün ilk yarısında rekor seviyeye çıkarak 8.851,91 puana ulaştı, fakat saat 13.00'e gelindiğinde önceki kapanışa göre 9,89 puan artışla ve yüzde 0,11 değer kazanarak 8.786,58 puana düştü.

 

BIST 100 endeksi bugünün ilk yarısında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8.851,91 puana ulaştı, ancak saat 13.00'e gelindiğinde önceki kapanışa göre 9,89 puan ve yüzde 0,11 değer kazanarak 8.786,58 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 50,9 milyar lira olarak kaydedildi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,14 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,64 değer kazandı. Sektörler arasında en büyük artış yüzde 4,56 ile bilişimde yaşandı, en büyük düşüş ise yüzde 1,01 ile menkul kıymet yatırım ortaklığında görüldü.

Analistler, küresel hisse piyasalarında, ABD ekonomisinin gücünün devam etmesine yönelik işaretlerin, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine başlama zamanını ertelemesi endişeleriyle satış baskılı bir seyir izlendiğini belirtti. Ayrıca, Çin'in hisse piyasalarını destekleyeceğine dair açıklamalarının Asya'da risk algısını azalttığını belirttiler.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Londra'da Yatırımcılarla Buluştu
Dev bankadan korkutan altın tahmini geldi: Rekora hazır olun!
Nisan Ayında Türkiye'de Yoksulluk ve Açlık Sınırları Yükseldi: DİSK-BİSAM Raporu
Yatırımcılar altın fiyatlarını yakından takip ediyor! Altın düşüyor mu? 17 Mayıs altın fiyatları
Küresel Piyasalarda Enflasyon ve Faiz Endişeleri: ABD, Avrupa ve Asya'da Gelişmeler