Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,12 değer kazandı ve gündemden düşmedi! 9.091,13 puana çıkan hisseler de belli oldu. Sektör endeksleri arasında tek kazandıran yüzde 3,39 ile bilişim olurken, en çok gerileyen ise yüzde 0,78 ile kimya petrol plastik..

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde olan BIST 100 endeksi, önceki kapanış saat 13:00'e göre 11,16 puan artışla 9.091,13 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 43,4 milyar lira oldu.

BANKACILIK ENDEKSİNİN DEĞERİ YÜZDE 0,46 ARTARKEN, HOLDİNG ORANI YÜZDE 0,37 AZALDI

Sektör endekslerinden yalnızca bilişim teknolojisi yüzde 3,39 arttı. En büyük düşüş ise %0,78 ile kimya petrol plastik oldu.

Küresel borsalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bugün yaptığı açıklamalarla yılın ilk çeyreğini olumlu tamamladı. Bankanın enflasyon göstergesi olarak kabul ettiği kişisel tüketim harcamalarına ilişkin veriler. Dün beklenenden iyi gelen ABD büyüme verilerinin ardından Fed'in faiz indirimine gitmesiyle belirsizliğin devam edeceğini belirten analistler, ABD, Avrupa ve Hong Kong piyasalarının bugün Paskalya nedeniyle ticarete kapalı olacağını bildirdi..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

IBAN Talepleri Riskli: Uzmanlar Uyarıyor!
Ev kredisi faizleri yükseldi: Nakit parası olanlar için indirim fırsatı
Borsa günün ilk yarısında yükseldi
14 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
14 Mayıs döviz kuru tutarları